
Gegratineerde oesters met champagneboter en Kruiden:
(Voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 12 verse oesters
- 100 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 1/4 kopje champagne
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Grof zeezout voor presentatie
Recept
- Verwarm de oven voor op de grillstand.
- Open de oesters voorzichtig, bewaar het oesterwater en leg de oesters op een
bakplaat met grof zeezout om stabiliteit te bieden. - In een kom meng je de op kamertempratuur gekomen boter, champagne, fijngehakte knoflook en peterselie. Breng
op smaak met zout en peper. - Plaats een theelepel van het champagnebotermengsel bovenop elke oester.
- Zet de bakplaat met oesters onder de grill en laat ze 3-5 minuten gratineren, of
totdat de boter borrelt en lichtbruin kleurt. - Haal de oesters uit de oven en serveer ze direct op een bedje van grof zeezout.
- Garneer met extra verse peterselie.
Dit gerecht biedt een perfecte combinatie van zilte oesters, rijke champagneboter
en kruiden, waardoor het een elegant en heerlijk voorgerecht is voor kerst.
Geniet ervan!