Hoe maak je de lekkerste asperges?
Het koken van de asperges
Zet de asperges op in een ruime pan (het liefst met dikke bodem) met koud water. Leg eventueel een bordje over de asperges zodat ze goed onderstaan. Breng de asperges aan de kook en kook ze 2 minuten door. Zet het vuur uit en laat de asperges in de pan met gesloten deksel staan voor 20 minuten. Als u een stoofpan gebruikt blijven de asperges lekker warm.
Onze tip voor aspergesaus:
Smelt 100 gram roomboter in de pan, voeg een bakje crème fraîche toe. Kook 1 ei per persoon zacht en spoel koud. Haal de boter en crème fraîche van het vuur (niet laten koken) nadat het doorgeroerd is. Meng de zacht gekookte eieren door de saus. Voeg naar smaak toe; peper, zout, geraspte noodmuskaat en wat citroen/limoensap. Hak bieslook fijn en voeg toe. Als je het lekker vindt, kun je ook kleine stukjes boerenham of gerookte zalm toevoegen aan de saus.
Dien de asperges (met de gekookte kriel) op en schep royaal de saus erover. Voeg naar smaak extra plakjes gerookte zalm of ham toe. Schenk een mooi glas witte wijn erbij.
Eet smakelijk en geniet!