
Beef Wellington
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 kilogram ossenhaas
- 100 gram prosciutto
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/4 kopje Dijon-mosterd
- 225 gram champignons, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse tijm, gehakt
- 1 pakje bladerdeeg
- 2 eetlepels boter
- 2 eieren
Onze producten
Bereidingswijze
- Kruid de ossenhaas met zout en peper. Verhit olijfolie in een pan op hoog vuur en schroei de ossenhaas aan alle kanten dicht tot hij bruin is. Haal van het vuur en laat het afkoelen. Bestrijk de ossenhaas met Dijon-mosterd.
- Voeg in dezelfde pan boter toe en bak de champignons, knoflook en tijm tot de champignons hun vocht loslaten en goudbruin worden.Laat de champignons goed hun vocht verliezen!
- Laat het mengsel afkoelen.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
- Leg daarna de prosciutto over elkaar heen op de bladerdeeg. Zorg dat hier geen ruimte tussen zit zodat het niet gaat lekken
- Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de prosciutto. Leg de ossenhaas bovenop de champignons.
- Vouw het bladerdeeg over de ossenhaas zo strak mogelijk. Sluit de randen, snijd eventueel overtollig deeg af.
- Leg de ingepakte ossenhaas in de koelkast voor 15 tot 30 minuten
- Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
- Plaats de ingepakte ossenhaas op een bakplaat en bak in een voorverwarmde oven op 220°C gedurende 25-30 minuten totdat het bladerdeeg goudbruin is.
Laat de beef wellington 10 minuten rusten voor het serveren.
Geniet van je beef wellington!