Kiprollade met romige champignon-saus

(voor 6 personen)

Voor de kiprollade:

  • 1 kiprollade van een kilo
  • Zout en zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn

Voor de champignon-saus:

  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel verse tijm, fijngehakt
  • 1 kopje kippenbouillon
  • 1 kopje kookroom
  • Zout en zwarte peper naar
    smaak
  • Verse peterselie voor garnering

Bereidingswijze

Voor de kiprollade:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Wrijf de kiprollade in met zout, zwarte peper, gedroogde tijm en rozemarijn
  3. Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Bak de kiprollade aan alle kanten goudbruin
  4. Plaats de pan met de kiprollade in de voorwarmde oven en braad guderende een uur of tot dat de internet temparatuur 75 graden is

Voor de champignon-saus:

  1. Smelt boter in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de champignons toe en bak tot ze bruin zijn.
  4. Voeg verse tijm en de kippenbouillon en room toe. Laat sudderen tot dat de saus aandikt
  5. Breng de saus op smaak met zout en zwarte peper.

Serveren:

  1. Snijd de kiprollade in plakken en serveer met de romige champignon-saus eroverheen.
  2. Garneer met verse peterselie voor een extra frisse smaak.
  3. Dit gerecht gaat goed samen met aardappelpuree, gebakken groenten of een knapperige salade.
  4. Geniet van deze heerlijke kiprollade met romige champignon-saus tijdens je kerstdiner!