
Kiprollade met romige champignon-saus
(voor 6 personen)
Voor de kiprollade:
- 1 kiprollade van een kilo
- Zout en zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
Voor de champignon-saus:
- 200 gram champignons, in plakjes
- 2 eetlepels boter
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel verse tijm, fijngehakt
- 1 kopje kippenbouillon
- 1 kopje kookroom
- Zout en zwarte peper naar
smaak - Verse peterselie voor garnering
Onze producten
Bereidingswijze
Voor de kiprollade:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Wrijf de kiprollade in met zout, zwarte peper, gedroogde tijm en rozemarijn
- Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Bak de kiprollade aan alle kanten goudbruin
- Plaats de pan met de kiprollade in de voorwarmde oven en braad guderende een uur of tot dat de internet temparatuur 75 graden is
Voor de champignon-saus:
- Smelt boter in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de champignons toe en bak tot ze bruin zijn.
- Voeg verse tijm en de kippenbouillon en room toe. Laat sudderen tot dat de saus aandikt
- Breng de saus op smaak met zout en zwarte peper.
Serveren:
- Snijd de kiprollade in plakken en serveer met de romige champignon-saus eroverheen.
- Garneer met verse peterselie voor een extra frisse smaak.
- Dit gerecht gaat goed samen met aardappelpuree, gebakken groenten of een knapperige salade.
- Geniet van deze heerlijke kiprollade met romige champignon-saus tijdens je kerstdiner!