Hoe bereid je dé perfecte biefstuk?

Arroseer je biefstuk eens met mooie roomboter, tijm, rozemarijn en een teentje knoflook, je zult zien dat dit de perfecte korst en quisson (garing) geeft aan je vlees.

Het arroseren van vlees of vis is een garingstechniek en wordt gedaan tijdens het braden in een koekenpan of braadslee.

Onze bereidingstip:

1) Haal je biefstuk minimaal 1 uur van tevoren uit de koelkast

2) Zout je biefstuk met fijn (zee)zout

3) Bak de biefstuk op hoog vuur aan twee kanten aan in wat neutrale olie (bijv. Oro Y Sol) om een mooie korst te krijgen

4) Matig het vuur en voeg een flinke klont roomboter toe (eventueel met rozemarijn, tijm en een teentje geplette knoflook)

5) Schep voortdurend (en in hoog tempo) de hete gesmolten boter (en kruiden) plus het braadvocht over de biefstuk om het gelijkmatig te laten garen. Het vlees hoeft hierbij niet gekeerd te worden. Dit noemen we arroseren.

6) Haal de pan van het vuur en laat het vlees 10 min rusten in een stukje aluminiumfolie (losjes dichtgevouwen zodat het nog wel ademt). Bewaar het braadvocht!

7) Draai wat vers gemalen peper over je biefstuk en giet het braadvocht erover, eet smakelijk!